Звездна плеяда идва за празниците в Севлиево

Музиканти, актьори и виртуози в кулинарията ще радват жителите и гостите на Севлиево за Деня на града, Есенния панаир и Празника на тиквата

Пъстра плеяда от звезди ще радва севлиевци в дните от 12 до 15 октомври. Още в първия ден, на сцената на 95-то издание на Севлиевския есенен панаир, посетителите ще могат да се насладят на невероятните изпълненията на Крисия Тодорова, която стана известна с участието си в рубриката „Запознай се с малките“ в Шоуто на Слави по bTV и завоюва второто място на детската Евровизия` 2014 в Малта, заедно с пианистите Хасан и Ибрахим. Младата и талантлива Радостина Паньова, която е сред най-обичаните фолклорни изпълнителки ще зарадва почитателите на народната музика, към която добавя и своя модерна визия.

На 13 октомври от 18:00 ч. „Примата на българския фолк“ Глория, ще се качи на сцената на Есенния панаир в Севлиево, за да зарадва с най-големите си хитове своите фенове.

В Деня на Севлиево музикалната програма ще стартира от 11:00 ч. с концерт-спектакъл на гост-изпълнителите от Испания: Дансарт дел реал ситио, Коро Росиеро, Лос Гуарачерос и Асуат мунди. Малко по-късно, от 12:00 ч. гостите на празника ще могат да се насладят на изпълненията на балет “Грация” гр. Казанлък, Танцовата школа “Лияна” при НЧ “Габрово – 2002” и Трио “Звън”.

От 17:00 ч. по улиците на града ще премине пъстра танцова фиеста, водена от най-добрия имитатор на премиера Бойко Борисов и култов водещ на „Господари на ефира“ Ненчо Балабанов. Шествието има три сцени и ще тръгне от парка до Автогарата, ще премине покрай Дандоловите къщи и ще стигне до централната градска част, където ще бъде кулминацията на събитието.

Пищността на празничната фиеста ще допълнят Калин Вельов, Amazonia Dance Project и Весела Морова. Те ще представят световни хитове от DJ компилации, авторски песни и бразилски стандарти в оригинални house аранжименти, а балетът Amazonia Dance Project ще демонстрира изкуството на бразилските модерни и карнавални танци. Проектът е съставен от екзотични танцьори от цял свят, облечени в карнавални костюми, които ще успеят да заразят с енергията си и най-пасивните зрители на тиквената фиеста. След шествието, групата ще се качи на сцената на пл. „Свобода“, за да подари на севлиевци и на гостите на празника шоу-спектакъл, който ще покачи градуса на настроението.

Веднага след това, на сцената ще се качат и музикантите от група „Конкурент“, които обещават да взривят публиката с най-известните си парчета. Разпалващи чувства и емоции ще предизвика и „Вакали“ със своето дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения, които интерпретират българските ритми със съвременните изразни средства на музиката и танца. С пищна заря, която ще бъде вплетена сюжетно в спектакъла на групата, ще приключи официалното честване на Деня на град Севлиево – 14 октомври.

На финалния 15 октомври (неделя), една друга звезда ще зарадва своите почитатели. Шеф Андре Токев – човекът, приготвял специалитети за личности като Бил Клинтън и Ангела Меркел, Дъстин Хофман, Шарън Стоун и още куп холивудски знаменитости ще готви тиквено меню на площада в Севлиево и ще награди участниците в традиционната кулинарна изложба.

Ще бъде вкусно, забавно и различно на XIII Празник на тиквата!

Елате, вижте, разказвайте!

Още по темата:

Сподели: