Кметът д-р Иванов връчи плакет и почетна грамота на поета Димитър Васин по повод 80-ия му юбилей


Пълен салон приятели посрещна поета Димитър Васин на неговия 80-и юбилей, който той реши да отбележи с премиера на новата си книга “Разжарено”. Васин е едно от знаковите лица в културния живот на града – ръководител на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” и член на Съюза на българските писатели.
Празника му вчера уважиха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, председателят на Общински съвет – Севлиево, зам.-кметът на Община Севлиево инж. Красимира Йорданова, Иван Дочев – кмет на родното село на Васин – Дамяново, д-р Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, Петър Андасаров – член на УС на Съюза на българските писатели, много приятели, хора на изкуството и културата от цялата страна.
След представянето на стихосбирката и рецитала, кметът д-р Иванов честити юбилея на Васин, който е един от големите майстори на мерената реч у нас. От името на жителите на Община Севлиево, д-р Иванов му връчи плакет и поздравителен адрес с пожелание за здраве и вдъхновение.
“Горд съм, че 10 г. след като Димитър Васин стана почетен гражданин на Севлиево, днес отново имам честта да му връча от името на жителите на общината плакет и поздравителен адрес – за заслугите му за развитието на писаното слово и културния живот в общината”, каза д-р Иванов и му благодари за това, че с живота и таланта си се е превърнал в един от видните будители на Севлиево.
Димитър Васин е родом от севлиевското село Дамяново, животът и творчеството му са подчинени на идеята за съхраняване и развиване на всичко българско, което пази корена. В залата днес бяха и учениците от село Стоките, където той е бил учител. С огромна любов го поздравиха и членовете на литературните клубове в Габрово и Трявна.

Още по темата:

Сподели: