Кметът д-р Иван Иванов връчи почетен плакет и грамота на трикратния европейски шампион по таекуондо Николай Василев

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов връчи почетен плакет и грамота на трикратния ни европейски шампион и състезател на СК “Тервел 2006” Николай Василев, който се завърна от Европейското първенство по таекуондо със златен медал при мъжете.
Д-р Иван Иванов пожела на победителя да бъде все така упорит, да продължава да носи слава на родния си град и на страната.
Шампионът благодари сърдечно за вниманието и за грижата, която Община Севлиево полага за всички спортни клубове, гарантирайки по този начин спокойния тренировъчен процес.
“Всичко е подготовка и психика” – издаде рецептата за победа таекуондистът и припомни, че “спортистите в Севлиево имат привилегията да тренират при изключително добри условия, в сравнение със състезателите от повечето спортни клубове в страната, което обяснява и многобройните спортни успехи в различни дисциплини в последните години”.
 ПОВЕЧЕ ЗА НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ:
Трикратен европейски шампион
(2014 – Беларус, 2019 и 2023 – Италия);
Вицеевропейски шампион (2017 – Англия);
Петкратен бронзов медалист от европейски първенства;
Бронз от Световното първенство в Таджикистан през 2014;
Многократен държавен шампион и вицешампион в периода 2010 – 2023 г.
ПОВЕЧЕ ЗА СК “ТЕРВЕЛ – 2006”
В клуба тренират и усвояват техниките на източните бойни изкуства повече от 100 деца, ученици, студенти и възрастни. Състезателите на клуба участват във всички първенства, турнири и лагери, организирани от Българската федерация по таекуондо за деца и юноши.
Множество шампиони във всички категории носят медали и слава на своя град и често стават повод химнът на Република България да звучи по света.

Още по темата:

Сподели: