Кметът д-р Иван Иванов с поздрав за началото на учебната година в община Севлиево

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

СКЪПИ ДЕЦА!

Винаги се вълнувам, когато застана, заедно с вас в училищния двор, преди да бие звънецът, известяващ началото на новата учебна година.

Има нещо магично в тръпката на най-малките, които за първи път ще прекрачат училищния праг, за да срещнат нови приятели и да влязат в света на познанието.

Нека отворим широко вратите на училището и на сърцата си, за да бъдат приети като у дома си първокласниците, защото детето е като безценна книга, която отваряш непрекъснато и трябва да четеш много внимателно. А тази отговорност се пада именно на вас – учителите.

Изразявам своето дълбоко уважение към вашата не лека работа, към всеотдайните грижи и професионализма, с които помагате на нашите деца да вървят все по-уверено по пътя към своето израстване.

Вие сте призвани да им помагате да опознаят света, да направят първите си стъпки в необятната вселена на науката, да опознаят далечни култури, да изградят ценности за цял живот.

Скъпи родители, които поверявате своите деца на грижите на учителите, бъдете онази опора, която ще им позволи да превърнат вашите деца в по-доброто бъдеще на страната ни! Защото вие сте неразделна част от този градеж.

Пожелавам на всички здраве, сили и успех в изпълнението на тази мисия!

Мили деца, даваме ви цялата си обич и ви желаем безгрижно детство, много мечти, смях и верни приятели!

НА ДОБЪР ЧАС!

Д-р Иван Иванов

Кмет на Община Севлиево

Още по темата:

Сподели: