Комедията „Помощ, жена ми е луда“ представят на 8 юни в Севлиево

„Помощ, жена ми е луда“ по Жан Барбие ще ви разсмее до сълзи на 8 юни от 19:00 часа в Дом на културата „Мара Белчева“.
Постановчик е Орлин Дяков, сценографията е на Цанко Цанев, а костюмите на Виолета Радкова.
Освен Христо Гърбов в главната роля, на сцената ще видим още Тони Тончева, Кристияна Ценкова, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Ивайло Спасимиров и Йовко Кънев.
Спектакълът е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие, представена за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”, където се е играла много сезони. Семейните и служебни отношенияна на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия.
Вестник „Паризиен“ от 20 май 2000 г. пише, че в случая с тази пиеса „става дума за истински театрален успех, постигнат с разнасяне на информацията само от уста на уста“. По-нататък се уточнява, че спектакълът току-що е отпразнувал 400-тото си представление в „Театр дьо Нувоте“ и ще остане в афиша до 31 декември 2000. После авторът добавя: „Като си помисли само човек, че през януари 1999 г. този спектакъл беше планиран само за 3 месеца…. „. С дебели букви следва: „ЗАЛАТА Е ПРАКТИЧЕСКИ ПЪЛНА, откакто заглавието е влязло в афиша – феномен, който е доста рядко наблюдаван, имайки предвид максималната запълняемост на другите парижки театри, някои от които изпитват затруднения да запълнят всичките си места“.

Сподели: