Комедията „Службогонци” представя Ловешкият театър на читалищна сцена

Ловешкият драматичен театър гостува в Севлиево с един от най-новите си спектакли „Службогонци”. Постановката по прочутата комедия на Иван Вазов е дело на Николай Урумов, когото ще видим и на сцената – в ролята на Станчо Квасников. Комедията ще се играе на 20 април, от 19:00 ч., на сцената на Народно читалище „Развитие-1870”.

За Урумов това е втора среща с творбата на Вазов, след участието му в постановката на Пламен Панев в Русенския театър през 2013 година, където актьорът се превъплъщава в образа на Какавидов. В представлението на Ловешкия театър участват още актьорите от местната трупа Аделина Петрова, Георги Грозев, Гьорги Трайков, Диана Спасова, Марина Георгиева, Нина Суванджиева, Петър Стойчев и Явор Костов-Яша, както и гост-актьорите Йордан Петков-Дуньо от Народния театър „Иван Вазов” и Мариян Стефанов от Плевенския театър „Иван Радоев”. Композитор е Иван Стоянов, а сценографията и костюмите са дело на Кирил Наумов.

Историята представя един министър и няколко души, желаещи да станат чиновници и да бъдат назначени на държавна служба, независимо от длъжността, която ще изпълняват. Образите на героите са смешни, но разкриват една уродлива част от човешка същност, в чието лице се оглеждат алчността и глупостта. Как ще завърши този объркан сюжет и какви обрати ще претърпят героите, предстои да разберем. „Службогонци” е сатиричен  и тъжен спектакъл за изгубеното човешко достойнство… Един трагикомичен анализ на нашето време и на въпроса какво значи да си „службогонец” днес.

Продажба на билети за представлението на Ловешкия театър от 10 април 2023 г. Работното време на касата на втория етаж в читалище „Развитие-1870” е всеки делничен ден от 10:00 до 13:00 ч. и от 16:00 до 18:30 ч. За повече информация: 0675/3 20 20 или 0884494231.

 

Сподели: