Легендарната група ТАНГРА закрива Рок фест Хоталич

На 27 август 2022 г. Севлиево и гостите на града посрещат легендарната група ТАНГРА, която ще бъде специален участник в тазгодишното издание на Рок фест Хоталич, организиран с подкрепата на Община Севлиево.
Любимците на няколко поколения ще изпълнят на живо в осъвременен аранжимент и звучене почти всички парчета от култовия албум “ТАНГРА ІІ”, сред които „На 35”, „Бъди какъвто си”, „Оловният войник”, „Делник”, „Неделя”, „Жулиета”, „Циркът”, „Така стоят нещата”, както и хитовете, с които всеки българин свързва групата – „Нашият град“, „Богатство“, „Любовта, без която не можем“, „До последен дъх“.
ТАНГРА продължава да надгражда славната си история и на сцената на Рок фест “Хоталич” ще свири в състав: Дани Ганчев – кийборди, вокали и оригинален композитор на по-голямата част от емблематичните за групата песни, Боби Косатката – вокали, Иво Чалъков – китари, Стефан Попов – барабани и Валери Григоров – Рио – бас.
Амбициите за съвременно звучене и завръщане към по-авангардната стилистика, с която групата е свързвана през ню уейвския си период, не са отстъпили и в момента ТАНГРА анонсира колаборацията си с небезизвестния художник и визуален артист Станислав Беловски (Stanislav Belovski (@sbelovski) Instagram Photos and Videos), в чието лице музикантите откриват съмишленик и партньор за креативни експерменти. Негови са идеята и реализацията на плаката на ТАНГРА, както и фотографиите на групата, които скоро ще видят бял свят.

Още по темата:

Сподели: