Малки-големи шефове два дни въртяха на два пръста детските градини „Радост“ 1 и 2

Както е известно, най-големите шефове в дома са най-малките. По време на инициативата „Дни на детското самоуправление“ те се захващат да въведат ред и в своя втори дом – детската градина. На 5 и 6 декември ежедневието в Детска градина „Радост“ премина под мъдрото ръководство на Габи и Йоан.

Дните на детското самоуправление в градината вече са традиция, съобщиха от там, инициативата се провежда ежегодно през декември и с нея се поставят основите на гражданската култура у децата, усвояват се основните принципи при изразяване и отстояване на мнение, етика и поведение в отношенията, уважение към себе си и другите, правото на демократичен избор.

В ролята на директор за един ден тази година бяха Габриела Димитрова от ДГ „Радост“ № 2 и Йоан Десев от ДГ „Радост“ № 1. Те посетиха Община Севлиево и споделиха с ресорния зам.-кмет своите впечатления от управлението на детската градина. В непринуден разговор децата разкриха какви мечти имат и какви подаръци са пожелали да им донесе Дядо Коледа – образователна игра професор Всезнайко за Габриела и лего ферма за Йоан.

В края на срещата Красимира Йорданова получи коледна картичка, изработена в детската градина и връчи на двамата директори заслужени подаръци и Сертификати за успешно еднодневно управление, съобщават от Община Севлиево.

Още по темата:

Сподели: