Награди и медали за трио „Звън”, танцов клуб „Хопни ми, тропни ми” и възпитаниците на Цветина Маринова от Националната фолклорна среща в Попово

От 8 до 10 юли, за пореден път град Попово даде своето гостоприемство на таланти от различни поколения в песенното, танцовото, инструменталното и занаятчийско изкуство от цяла България. Магията от багри на автентичните народни носии допълни тази празничност на събитието. Севлиевското присъствие в град Попово беше много силно.

Вокално трио „Звън”, танцов клуб „Хопни ми, тропни ми” с ръководител Пламен Христов и Сияна Петрова с ръководител Цветина Маринова.

Публика и жури имаше възможност да се наслади на 30 минутната разнообразна програма на севлиевци.

Националната фолклора среща е с конкурсен характер, а 15-членното жури от изтъкнати изпълнители и капацитети от различни фолклорни области като Янка Рупкина, Калинка Вълчева, Галина Дурмушлийска, Тодор и Донка Кожухарови, Дарина Славчева, Ивелина Димова, Кичка Христова, квартет Славей  и други имаха нелеката задача да оценяват  изпълненията на участниците. Председател на журито беше проф. д-р Николай Ников.

Повече от 2 500 изпълнители  завладяха с български ритми трите сцени, разположени в централната градска част на Попово.

Изпълнението на северняшки песни донесе Първа награда на дамите от трио „Звън”. Танцов клуб „Хопни ми, тропни ми” извоюва поредния връх в изявите си с танците Копаница и Дайчово, и автентичните хора Кулско хоро и Пайдушката.

Ефектните хореографии върху танците, поставени от Беньо Пенев и Пламен Христов, чудесните изпълнения на танцьорите, впечатлиха журито. С Диплом за Първо и Второ място, златни и сребърни медали се окичиха момичетата и момчетата от „Хопни ми тропни”.

Шест годишната Сияна стана любимка на журито. Изпълнението на две песни от репертоара на група „Шарени цветенца” с ръководител Цветина Маринова отредиха на малката певица Диплом за Второ място, сребърен медал и диск с песните на добруджанския славей Галина Дурмушлийска .

Вокално трио „Звън” и танцов клуб „Хопни ми, тропни ми” спечелиха и още по една Специална награда: Ваучер за безплатно участие в Национален фестивал на изкуствата „С ритъма на морето” 26- 29 август в черноморския курорт Албена.

Сподели: