Невена Минева: Нито една друга политическа партия в новото Народно събрание, освен ГЕРБ, не мисли за приоритетите и нуждите на хората

Нито една друга политическа партия, освен ГЕРБ, не мисли за приоритетите и нуждите на хората и те остават на заден план след партийния егоизъм и реваншизъм. Това коментира народният представител от ГЕРБ Невена Минева.

„Това, което се случи на първите заседания на Народното събрание за мен не е изненада. Предвид посланията през цялата предизборна кампания, а и преди това, на останалите политически партии, които са представени в новия парламент, не е изненада поведението „всички срещу ГЕРБ”. Това беше очаквано, но разочарованието е, че 5 парламентарно представени партии арогантно демонстрират незачитане желанията на над 800 000 българи, показват безпринципни и негласни съглашателства.

Но най-голямото разочарование е, че още първия ден стана ясно, че вторите избраници, на които младите хора заложиха надеждите си, са подвели и излъгали очакванията им. Имам предвид партията на Станислав Трифонов – Има такъв народ, чийто основен приоритет беше въвеждането на мажоритарно гласуване, от което те се отказаха още първия ден, след като положиха клетва. Болно ми е, че с лека ръка бяха потъпкани надеждите и доверието на младите хора, някои от които пропътуваха километри, за да дадат доверието си. Болно ми е, че младите хора се оказаха подведени от Има такъв народ”, коментира Невена Минева.

По думите й наред с популизма, с езика на омразата, с безскрупулната подмяна на избора на хората, най-плашеща е безотговорността към обществото на новите политически формации, много от тях с добре познати стари лица. „Когато в такава тежка световна обстановка на пандемия и социално икономически трудности единствената цел са нови избори, докато резултатът е удобен за новите стари лица, това издава единствено партиен егоизъм и пълна незаинтересованост към проблемите и нуждите на хората”, каза още Невена Минева.

„Моята надежда е в колективната мъдрост на българския народ. По един или друг начин непримиримият български дух ще накара политиците да работят за това, за което са ги изпратили там или ще им се наложи да си тръгнат. Примери има много, дори и от последното десетилетие”, допълни Минева.

 

Сподели: