Община Севлиево подписа споразумение за партньорство с “Джуниър Ачийвмънт България”

Договор за партньорство подписаха днес кметът на Севлиево д-р Иван Иванов и фондация “Джуниър Ачийвмънт България” в присъствието на евродепутатите Владимир Уручев и Андрей Новаков.

Със споразумението двете страни се договарят да осъществят съвместни инициативи в процеса на обучение на младежите по предприемачество. Съществена част от договарянето е изграждането на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти.

Д-р Иванов приветства екипа на Фондацията и увери, че в лицето на Община Севлиево имат надежден партньор.  „Аз си мисля, че младите хора в Севлиево са най-добрите млади хора в България и те ще имат голяма полза от това сътрудничество, за да се научат да мисля по-интерактивно и бизнес ориентирано“, каза Иванов.

От своя страна директор оперативни дейности в “Джуниър Ачийвмънт България” Вера Петканчин поясни, че целта на организацията е младите хора да бъдат по-активни, по-будни и информирани. „С помощта на това сътрудничество вече ще можем да достигнем до можещите и знаещите младежи от община Севлиево“, каза Петканчин.

Програмите на “Джуниър Ачийвмънт България“ включват курсове за бизнес и икономика, финанси, лидерство и др., като участие в тях могат да вземат не само млади, но и възрастни.

Договорът за партньорство бе сключен в началото на конференцията „Агропредприемачество в България – мисията възможна“, част от националния фестивал Семе българско, който се провежда за четвърти път в Севлиево.

 

Сподели: