Още два медала за Валентин Бенев и Алекс Алексиев от турнира по културизъм в Пазарджик

Нови заслужени призове завоюваха севлиевските културисти Валентин Бенев и Алекс Алексиев.

На 22 май 2021 г. в град Пазарджик, само две седмици, след като момчетата ни развълнуваха с победи и медали от международно състезание в Румъния, се състоя турнирът „Хеброс”. Събитието, което е едно от най-сериозните спортни турнири по културизъм в България, се проведе под егидата и с подкрепата на Община Пазарджик и Българска федерация по културизъм.

Състезанието включваше общо 11 категории, като севлиевските културисти представиха града ни в две от тях. Алекс Алексиев се състезава в категория до 80 кг., „Бодибилдинг”. Отличителна особеност на категорията е трупането на голяма мускулна маса.

Валентин Бенев  представи Севлиево в категория „Класически културизъм”. Класическият културизъм е категория, в която има много строги ограничения и правила, а целта е постигането на най-хармоничната и естествена физика на спортиста.

Независимо, че нашите момчета отново бяха най-малките участници, медалите са факт и отново са на севлиевска територия. Валентин Бенев спечели бронз, а Алекс Алексиев грабна среброто в съответните категории.

Силно впечатление и приятна изненада направиха силните аплодисментите и подкрепата на многобройната публиката от цяла България за нашите момчета, независимо че сформираните агитки, бяха пристигнали да подкрепят участници от други градове.

След завръщането от турнир „Хеброс”, екипът  продължава своята работа и тренировки в обичайния алгоритъм, защото характерни черти на севлиевските културисти са скромността, трудолюбието и методичността.

Треньорът Кирил Трифонов, който е неотлъчно до момчетата и състезателите благодарят, сърдечно на всички съграждани, приятели, познати и непознати, които ги подкрепят, разбират, обичат и искрено се радват на успеха им.

Сподели: