Пет години танцов клуб „Хопни ми, тропни ми” Севлиево

2018  е годината когато под ръководството на Пламен Христов се създава курс за усвояване на народни хора.

Желаещи има, а хората са с различни професии,едни обединени от любовта към фолклора, други водени от  желанието си  да се забавляват, трети -да изразходят калории, да поддържат добра физика и т.н. Залата стана място за срещи с нови хора ,за създаване на  приятелства и среда  в която всеки да се чувства удовлетворен.

Трудностите и нелепостите, съпътстващи ученето на стъпките, е доста забавно, смешно и интересно,но постигнатите резултати карат хората

да се чувстват млади, ритмични, щастливи.Възрастови ограничения няма и всеки е добре дошъл.

За тези пет години клубът има вече четири групи в които се обучават начинаещи, средно ниво, напреднали и представителна група.

Тук се събират много хора, доста от тях успели в професията си, с проспериращ бизнес, уважавани и познати личности. Тяхното присъствие е от голямо значение, защото те зареждат с идеи и придават своя опит.

Първото стъпване на сцена в парк „Незабравка” край Габрово..Първи туники и тениски.. Вълнение…Първата ни извоювана награда „Прощъпулник” но и първа голяма заявка, че „Хопни ми , тропни ми” има бъдеще..

И започнаха участия в събори и фестивали от които се оформяше и  стиковаше формация, имаща за цел да представя клуба и да носи славата на Севлиево.

За да изгради майсторство и умения,да се изкове успеха на школата,много ценна се оказа помощта на хореографа доайен Беньо Пенев.

Годините се завъртяха и успехите не закъсняха.. Награди, медали, плакети, призове, дипломи, отличия в България, международни турнета..

Танцовият клуб може да се похвали със свои авторски композиции, свои костюми и с това, че жените от представителния състав имат желание сами да избродират ризите си за нови  костюми…

Приятелства, любови, смели идеи, победи и разочарования, възходи и трудности минаха през времето …То отсява тези, които ще останат, но запалена веднъж искрата на любовта към българското хоро, винаги може да се разгори отново…

Подобаващо за рожден ден се събраха част от танцьорите да празнуват и отбележат годишнината.

Пищно, вълнуващо.. песни, танци, хора, много музика и настроение.

Специален поздрав от дамите на трио „Звън”, дизайнерска триетажна торта и още много изненади…

Сподели: