Поздравление на кмета на Община Севлиево за 24 май

Уважаеми жители на Община Севлиево,
скъпи учители и ученици,
дейци на културата, науката и духовността!
24 май е най-светият празник за народа ни и не просто защото азбуката ни е в основата на 70 езика за над 300 млн. души в 23 държави по света или защото само ние разчитаме с лекота древните артефакти на десетки хиляди години, пръснати по цял свят и това е повод за национална гордост…
Денят е важен, защото символизира живата памет на епохата ни, осмисля днешното ни битие, свързвайки миналото и бъдещето – стоварвайки на плещите ни огромната отговорност за просвещение и духовно пробуждане, която нашият народ мъдро и смирено (често и невидимо) изпълнява безропотно векове наред.
Днешният ден е нужен – като празник на възвисението, на усилието да порасне духът, за да се разшири съзнанието, а от там и разбирането – за нас самите, за света, за вечните вселенски принципи, които прозират изпод тленните битовизми.
Буквите са само средството – тайните ключове към безбройните врати по пътя на нашата цивилизация. Комбинацията от тях – думите, са паролите за невидимия интернет на глобалната космическа библиотека. А уловен ли е смисълът – думите се забравят…
Нека в днешния ден си пожелаем да овладеем до съвършенство ключовете и верните пароли, за да уловим смисъла. Да бъдем отново толкова големи духовно, че Творецът да ни забележи!
Благодаря от свое име и от името на Община Севлиево на всеки един, допринесъл с труда си, с времето си или с познанието си за изпълнението на тази извечна благородна мисия!
Бъдете здрави и безпогрешни в словото си!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Д-р Иван Иванов
Кмет на Община Севлиево

Сподели: