Празниците на Севлиево ще са от 8 до 14 октомври /ПРОГРАМА/

От 8 до 14 октомври ще се проведе и традиционният есенен панаир

На 8 октомври в 18:30 часа ще бъде официалното откриване на Севлиевския есенен панаир, който се провежда от 1922 г. и е най-значимото събитие за производителите от Северна България. Същата вечер на панаирната естрада ще прозвучат “Златните български хитове” с участието на Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Маргарита Хранова и Владислав Славов.

На следващия ден започва трескавото приготовление за XVI-тия тиквен фестивал. В 10:30 часа в комплекс “Дандолови къщи” ще има забавно ателие и изложлба “Тиквени цветни фантазии”. Програмата ще продължи в 17:00 часа на централния градски площад с изпълнение на “Оранжеви звездички” с участието на възпитаниците от детските градини.

Откриването на традиционните изложби „Тиква най-най“ и „Тиквени фантазии“ ще бъде от 17:30 часа във фоайето на Община Севлиево.

Вечерта ще продължи с концерт на ТИТА на панаирната естрада и ще приключи в полунощ, когато ще приключат двете традиционни събития “Нощ в музея” и “Нощ на галериите” в Хаджистояновото училище, ГХГ “Асен и Илия Пейкови” и Музей на съвременното изкуство.

На следващия ден 10 октомври в 11:00 часа на откритата сцена на площад “Свобода” започва пищното “Тиквено парти” с участието на местни състави и гости. То ще бъде гарнирано с есенния аромат на традиционната кулинарна изложба, която по традиция определя най-добрите кулинарни творби за сезона.

От 11:00 до 18:00 часа през целия ден на пешеходната улица “Христо Спиридонов” жителите и гостите на града ще могат да разгледат фермерския базар “ОТ БГ” и да се включат в пътуващия фестивал “Улицата”.
За ценителите на северняшкия край в зала 300 на Община Севлиево през целия ден ще върви научна конференция, озаглавена “Северняшки гайтани”.

Целият град ще бъде изпъстрен с работилнички на занаятчии и тиквени кулинарни кътове, с фотоателиета и дизайнерски решения за удобство на публиката.

Празничният ден ще приключи с концерт в 18:30 часа на площад “Свобода” с участието на Певел и Венци, Михаела Маринова, Дара и 4 Меджик. От 20:30 часа на панаирната естрада ще пее и Рени.

На 9 и 10 октомври в спортна зала “Дан Колов” специализирана изложба на гълъби и декоративни птици ще зарадва посетителите. Организатор на събитието е „СГП-Севлиево 2010“.

На 11 октомври до обяд на централната сцена на площада ще има игри за малки и големи, ателиета, музика, танци, награди и многобройни изненади.

А кулминацията е на 14 октомври, когато Севлиево ще чества Ден на града. Програмата включва литургия за света Петка от 8:30 часа, тържествена сесия на Общински съвет – Севлиево от 17:00 часа и концерт – спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл “Българе” – 18:00 часа, пл. “Свобода”!

Още по темата:

Сподели: