„Пролетна седянка” в творческото пространство на Фолклорен ансамбъл „Развитие”

„Пролетна седянка” ще се проведе на 6 април, от 19:00 ч., в творческото пространство на Фолклорен ансамбъл „Развитие” в Дома на културата „Мара Белчева”. Пролетната седянка е по идея, сценография и режисура на хореографите Весела Йорданова и Йордан Йорданов.

Участват ФА „Развитие” и Курс за овладяване на български народни хора „Развитие” при Народно читалище „Развитие-1870”. Целта е запознаване с пролетната традиционна обредност на българите.

Поканени са граждани и танцуващи в Курса за овладяване на български народни хора. Участието в събитието е с предварително записване на тел.: 0882806730.

Проявата е по проект LT2022-308 „Събудители – отново заедно” на Народно читалище „Развитие-1870” – Севлиево, по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество” на Национален фонд „Култура”.

Автор: Деси Димитрова

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд  „Култура” по програма „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта любителското творчество”

Сподели: