Протестиращи срещу зелените сертификати блокираха центъра на Габрово

Протестиращи срещу антиковид мерките и въвеждането на зелените сертификати  блокираха движението за кратко на няколко места в центъра на Габрово снощи. Протестът бе организиран в социалните мрежи за по-малко от 24 часа и събра около 500 човека, най-вече млади хора, семейства с деца, спортисти, собственици на заведения и фитнес зали. Протестът започна от площад „Възраждане”, множеството спря пред здравната инспекция и дори влезе в Мола. В социалните мрежи веднага се появиха коментари, снимки и видеозаписи.

„Да, много ще кажат: „И какво постигнахте? Спряхте движението и обиколихте центъра…“ – написа една от участничките. – НЕ! Бяхме ЗаЕдно без предварителна уговорка и се събрахме десетки, вместо да си стоим вкъщи и да мрънкаме във Facebook Никой не е казал, че ще е лесно или че ще стане бързо!”
Освен подкрепящи ги, в мрежата коментираха и такива, които възразяват против протестите и одобряват мерките, като апелират да се ваксинират колкото може повече хора. В четвъртък протестиращите отново ще се съберат, за да изразят недеволство от ограниченията. В Трявна също има протести срещу мерките, но те са малобройни.

Източник:dnews.bg

Снимки: Фейсбук

Още по темата:

Сподели: