Проф. Диляна Мичева гостува в поредицата „Непознатият познат” на Градска библиотека – Севлиево

Професор Диляна Мичева е гост в поредицата „Непознатият познат” на Градска библиотека – Севлиево на 3 юни 2024 г. от 17:30 часа.
Проф. Диляна Мичева е родена в Севлиево и тази година има житейски юбилей, който е поводът за поканата. Но основната „причина” да е наш гост е, че е сред малцинството световно известни личности с корени в нашия край.
През 2008 г. проф. Диляна Мичева получава наградата на Форума на европейските експерти, която се присъжда за принос в изкуството, културата и науката – „Златна книга”. През 1993 г. професор Диляна Мичева създава музикална формация „Аква-Делиа” и достойно присъства в българската и световна култура.
Пианист, композитор, диригент, вокален педагог, ръководител на катедра „Сценична реч“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Лектор в Университета в Делхи – Индия и в Университета в Нанси – Франция. Автор на методика за обучение „Пеене-движение”. Автор на редица учебници. Автор и изпълнител на концерти. Композира музика за спектакли, филм и песни. Направила е над сто обработки на български народни песни за смесен камерен хор. Автор е на химна на Севлиево.

Сподели: