Първи места, нови успехи и награди за танцов клуб „Хопни ми, тропни ми” и трио „Звън”

За шеста поредна година град Елена стана домакин на фолклорния фестивал „ВЕСЕЛИЕ В ЕЛЕНА“, който се провежда под патронажа на кмета на града.

Организаторите са Народно читалище „Напредък – Елена – 1863“ – гр. Елена и Фолклорна формация „Балканджийче“.

Стотици участници от цяла България си дадоха среща в китното  балканско градче за да се надиграват, надпяват и надсвирват. Три дена сцената на площада се оцветяваше от пъстрите нюанси и шевици на българските носии от всяка фолклорна област.

Фестивалът е с конкурсен характер и квалифицирано професионално жури в областта на българския песенен и танцов фолклор оценява майсторството на изпълнителите по няколко критерия.

Танцова формация при Клуб за народни хора и танци „Хопни ми ,тропни ми” с ръководител Пламен Христов и вокално трио „Звън” се впуснаха в надпреварата за разпределение на наградите.

Под вещото ръководство на доайена- хореограф Беньо Пенев, момичетата и момчетата от Севлиево представиха две автентични хора и обработка върху Дайчово, Копаница, а към авторските композиции на „Хопни  ми, тропни ми” с успех се увенча най- новият женски танц на трупата „Тракийска китка” по песен и аранжимент на народния певец Тодор Кожухаров. Настроението на сцената завладя и очарова не само журито, но и всички участници.

Няколко дена по късно дойде и класирането: Първо място за Клуб за народни хора и танци „Хопни ми ,тропни ми” Севлиево .

„Преди време гледахме с възхищение формации с дългогодишни традиции, а сега можем да се сравняваме с тях”- с гордост отбелязват танцьорите. „Това, че ни поставиха редом до ансамбъл Варна и до танцови състави от Сандански, Ботевград и Ихтиман , ни показва, че Хопни ми, тропни ми” има бъдеще и ще отстоява своето място в танцовото изкуство.

Вокално трио” Звън” отново грабнаха симпатиите на жури и публика.Почитатели на Снежана, Миглена и Павлинка засвидетелстваха уважение, дори се оказа, че имат любими песни от репертоара на дамите стигнали до сърцата им чрез ефира на фолклорните телевизии.

Трио ”Звън”заложи на северняшки песни и след представянето им получи много високи оценки  и поздравления.

Два дни по късно дойде и новината за Първо място в категория:

„Камерни състави, групи и хорове за народно пеене и вокално-инструментални ансамбли”

„Силна конкуренция.. и сме оценявани заедно с хорове и ансамбли..Щом сме успели да изпъкнем, значи сме били на ниво…”споделят от триото.

Празнично  настроение и творческо вдъхновение беше обхванало всички изпълнители и гости на събитието. Обмен на контакти, идеи, покани, снимки.

Сподели: