Първо място за Антония Пенева от Национален конкурс

Шестото издание на Националния конкурс за забавна песен „С песен да възродим доброто“ се проведе на 9 и 10 март в Казанлък.

Тринадесетгодишната солистка на вокална формация „Upstream Voices“ Антония Пенева грабна златния медал в надпреварата при индивидуалните певци. Освен първото място тя получи диплома и награда тон-колонка.

Изключително емоционалното изпълнение на възпитаничката на Ценка Горалова впечатли журито, чиито  председател бе композиторът Хайгашод Агасян, разплака оперната прима Офелия Христова от Старозагорската опера и Дора Кошева- диригент на камерен хор- гр. Казанлък. Младата севлиевка се представи с песните „Кажи ми до кога“ из репертоара на Маргарита Хранова и ,,Father”, популярен хит на Деми Ловато.

Росен Метев се състезава в първа възрастова група и се получи третата награда, бронзов медал и диплом. Деветгодишният чаровник от Габрово успява да забавлява публика и жури с купонжийското си излъчване на сцената. Той изпълни с много настроение песните „О, Джули” на Васил Найденов и „Ночной хулиган”, из репертоара на Дима Билан.

В първа група участва и осемгодишната Кристина Неделчева от Габрово, която получи поощрителна награда. Много е трудно да се бори с по-големи деца, но Криси изпълни с пленяващия си глас най-познаваемата песен на Паша Христова „Повей ветре” и руския хит „Кукушка”.

Във втора група диплом за участие получи и Инес Метева. Дванадесетгодишната талантлива габровка бе включила в репертоара си песните „Трябва да знам” на Маги Джанаварова и „Нас бьют, мъй летаем” на Наргиз Закирова.

 

Още по темата:

Сподели: