Пъстра танцова фиеста завладя Севлиево по тиквено време

Щурият карнавал по улиците на града, гордо носещ названието „Столица на тиквата“, премина в ритъма на танца като най-пъстрата, най-шумната и най-весела фиеста по тиквено време в Деня на Севлиево.

Атрактивният водещ Ненчо Балабанов представи 10 танцови картини и запозна публиката с музикалната култура на България, Япония, Америка, Русия, Испания, Индия, Китай и Бразилия

Фиестата бе открит с нашенски ритми, музика и танци. С картината „България танцува“ талантливите танцьори от севлиевския ансамбъл „Развитие“ за пореден път показаха красотата на родния фолклор с ритми от Тракийската, Добруджанската, Пиринската, Шопската, Родопската и Северняшката области.

От България чак в Япония участниците в танцовата фиеста пренесоха севлиевци и гости на града отблизо и далеч с един от най-старите символи на китайската култура – Китайският дракон.

Затанцуваха и децата от детска градина „Радост“, пременени в характерни за Япония костюми, а до тях треньорът на карате клуба Тихомир Тотев и неговите възпитаници, облечени в японско облекло, демонстрираха умения в бойното изкуство.

Културата и танците в Страната на неограничените възможности – Америка, демонстрира мажоретният състав от град Горна Оряховица, под съпровода на Севлиевската духова музика във вихъра на джаза.

Обичани руски песни и танци разкри картината от Русия. Чебурашка и Маша и Мечока приветстваха севлиевци и гостите на града за празниците, а приятелите й от общинско движение „Русофили“ и ученици от СУ „Васил Левски“ показаха красотата на типично руските костюми. За доброто настроение с любими руски песни се погрижи трио „Звън“, а балет „Грация“ повдигна градуса с танцовите си умения.

Жива музика и фламенко очертаха картината „Испания“. Гостите от страната на тореадорите развихриха танцовата фиеста с екзотични испански, кубински, африкански, индийски, карибски и перуански танци и песни.

В деня, когато всички танцуваха, децата на Севлиево дефилираха, облечени в костюми на любимите си герои от страната „Приказноландия“. Малчуганите бяха в костюми на любими анимационни герои и така върнаха големите към незабравимите спомени от детството.

Любовта си към индийската култура чрез музика и танц споделиха и гости на Севлиево, не по-малко цветни и интересни хора, облечени със сари и с изрисувани ръце с къна, носейки духа на Индия.

Модерни изкуства – хип хоп, брейк данс, въртене на пой с огнените артисти от формация S.I.M.S допълниха емоцията и настроението на танцовата фиеста в картината „Ритъм и магия“. А Калин Вельов и екзотичните танцьори от цял свят – Бразилия, Нигерия, България, облечени в колоритни карнавални костюми, заразиха с неизчерпаемата си енергия зрителите.

Вечерта продължи със забавна шоу-програма на най-добрия имитатор на премиера Бойко Борисов и култов водещ Ненчо Балабанов и концертите на уникалните Калин Вельов, Amazonia Dance Project и групите „Конкурент“ и „Вакали“.

Още по темата:

Сподели: