Севлиево е част от националната кампания „Изпей „Обичам те” на български“

Под патронажа на кмета на Община Севлиево – д-р Иван Иванов, на 23 май 2017 година (вторник) от 20:00 часа на площад „Свобода“ (при лошо време в Дом на културата „Мара Белчева”) ще се проведе концерт – част от националната кампания „Изпей „Обичам те” на български“. Това е най-мащабната кампания в България в подкрепа на българската музика. Организатор на събитието е Смайлинг Шаркс” ЕООД-София, със съдействието на „Идеал Стандарт Видима” АД. Инициативата има за цел да подкрепи българския език и естетиката му в родната поп и рок музика, както това да бъде излъчвана повече българска музика в родния ефир.
Участие в концерта ще вземат Вокална група „Up stream voices, Рок група “No LimiTT”, Мери от “Mary Boys Band”, Вокална група „Децата на Севлиево”, Музикална певческа школа при ЦПЛР – Детски комплекс, Детска фолклорна група при НЧ”Развитие-1870”.
В деня на концерта, от 14:30 часа, всеки желаещ може да посети зала 200 на Община Севлиево (етаж 2), където организаторите на тази инициатива ще разкажат много любопитни подробности за развитието на кампанията и концертите в страната!

В края на 2016-та година, група «Хоризонт» от София стартира мащабна национална кампания за подкрепа на българския език и българската музика! Деветте успешно проведени пилотни концерта през месец септември 2016 в градовете Плевен, Пазарджик, Варна, Русе, Самоков, София, Пловдив и Стара Загора и Панагюрище поставиха началото и доказаха острата нужда кампанията да продължи, да се разрастне и да достигне до всяка една община и до всяко едно кътче и точка на страната. Началото на 2017 година в екипа се включват Златко Златев и Мия Александрова от ивент агенция «Смайлинг Шаркс»– София:
„За всички нас това е мисия, кауза, смисъл и цел! Ние сме преди всичко приятели повече от 20 години и след това съмишленици и съорганизатори на тази кампания! Кампанията вече стартира с първите си концерти за 2017 година. Тя предизвиква неочаквано силен интерес сред общественноста и сред медиите във всички градове, в които гостуваме. Начинанието няма аналог в България!“
Множество утвърдени музиканти подкрепят горещо кампанията. Сред тях са Жоро Янакиев (Сигнал), Групите Фанданго, Атлас, Спринт, Ренегат, Иво Русев Бенд 69 и много други!
Кампанията намира все повече приятели и съмишленици във всички точки на страната. Подкрепа оказват и много частни фирми и регионални институции.

Информационни материали за кампанията:
Промо видео: https://www.youtube.com/watch?v=Zv5lRG7KHhw&feature=youtu.be
Аудио спот: https://www.youtube.com/watch?v=HNoLpEEbNys&feature=youtu.be

 

Още по темата:

Сподели: