„Семе българско” и „Шанс за бебе” – благотворителност в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми

За десета поредна година националният фестивал „Семе българско” осигурява възможност за набиране на средства за подпомагане на семейни двойки с репродуктивни проблеми, заявили пред Община Севлиево нужда от подкрепа.

Организаторите на инициативата – Фондация „ОТ БГ” и Община Севлиево, с радост споделят, че в града вече са родени две бебета, чиито родители са подпомогнати със средствата, събрани по време на миналогодишните издания на фестивала, и категорично заявяват,  че ще продължат да подкрепят благородната кауза.

Тазгодишното юбилейно издание на фестивала ще се проведе на 27 и 28 април в парк „Казармите”, Севлиево, и в програмата му са предвидени редица добротворчески инициативи.

В партньорство с фондация „Искам бебе” отново ще бъде организиран благотворителен базар с изделия, изработени от деца от местните детски градини на тема „От семенце до плод“ и от родители на деца, заченати чрез инвитро процедури. Техните вдъхновени от доброто произведения – картини, колажи, постери и др., ще бъдат предложени за продажба наред с изделия, дарени за каузата от приятели на фондация  „Искам бебе” от цялата страна.

Подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми от Севлиево ще окажат и всички посетители, закупили билети за традиционната  фестивална томбола. Цената им е символична – два лева, а приходите от продажбата на „късметчетата” ще бъдат дарени за каузата.

Атрактивните награди за томболата са осигурени от организаторите на фестивала, от участниците във Фермерския пазар „ОТ БГ“ и от техни партньори.

Томболата ще бъде теглена в неделя на фестивалната сцената от 16.00 ч.

По време на двата фестивални дни представители на фондация „Искам бебе” ще бъдат на разположение на всеки, който има нужда от допълнителна информация и консултация по темата.

Очакваме ви на 27 и 28 април в парк „Казармите, Севлиево! Вярваме, че заедно ще продължим да създаваме бъдеще!

 

 

 

Още по темата:

Сподели: