СК „Дан Колов“ ще премери сили в международния турнир по свободна борба за деца и момчета „Неврокоп“

Общината поема разходите за състезанието
Спортен клуб по борба „Дан Колов“ в Севлиево е един от клубовете с дългогодишна история и множество постижения. Към момента в клуба тренират 70 деца, младежи и ветерани.
Състезатели от клуба ежегодно участват във всички държавни първенства и национални турнири, включени в календара на Българската федерация по борба.
През 2021 г. борците ни се включиха в 11 турнира и състезания в Република България, в две международни състезания и в Европейско първенство за кадети. До края на тази година предстоят още много участия и надеждата на всички е за още много успехи на тепиха.
От 18 до 20 ноември 2022 г. състезатели от клуба ще участват в Международния турнир по свободна борба за деца и момчета „Неврокоп“ в град Гоце Делчев. За участието им в международната изява е необходимо допълнително финансиране в размер на 800 лв., което Община Севлиево ще осигури, след като Общинският съвет подкрепи предложението на кмета д-р Иван Иванов.
Допълнителната субсидия ще бъде набавена от перо „Местна дейност“ в бюджета, от предвидените средства за „Други дейности по културата“.

Сподели: