След масово тестване за Covid-19 в “Медицински център-1-Севлиево” – всички с отрицателен резултат

Работещите в “Медицински център-1-Севлиево” – лекари, медицински сестри, лаборанти, административен персонал и санитарки, бяха тествани с PCR тест за коронавирусна инфекция. Окончателните резултати станаха ясни вчера – всички тествани са с отрицателни проби.

“Нашият екип е на първа линия. С нарастването на броя установени случаи расте и притеснението сред пациентите. Затова решихме да тестваме всички, които работят в Центъра, за да сме сигурни, че по никакъв начин не застрашаваме здравето на нашите пациенти, но и за да няма повод за страхове сред нашите служители”, коментира управителят на “Медицински център-1-Севлиево” д-р Младен Пенчев. Според него отрицателните тестове не са случайност. “Това е плод на изключителна дисциплина, строги мерки за безопасност и ежедневна грижа за всички, които посещават здравното заведение”, допълни още д-р Пенчев.

“Медицински център-1” въведе строги мерки за безопасност още с първите случаи на коронавирус в областта. Още на 9 март т.г., един ден след първия потвърден случай на зараза в Габрово, в Центъра се предприе дезинфекция през няколко часа, ограничи се достъпът на пациенти, за които може да се извърши консултация с лекар дистанционно, въведоха се задължително предпазни маски за всички – персонал и пациенти.

Спазването на мерките се контролира още от входа на сградата, в която работи Центърът. Записванията за прегледи стават изключително по телефон, включително и за личните лекари, за които бе въведен час за преглед, за да се избегне струпването на пациенти в коридорите пред кабинетите. Същата мярка е в сила и за лекарите-специалисти.

“Вярвам, че този вирус страни от дисциплинираните и от тези, които осъзнават, че само благодарение на собствените ни, но и общи усилия, можем да се предпазим”, категоричен е д-р Младен Пенчев. “Призовавам гражданите да бъдат бдителни, безкомпромисни към нарушители и да спазват мерките. Това дава резултат”, убеден е управителят на “Медицински център-1-Севлиево”.

Припомняме, че в здравното заведение се правят PCR тестове и така наречените бързи тестове. За целта има специално оборудван кабинет, както и всички необходими документи и разрешителни. Взетите проби се изпращат в лицензирана лаборатория при строги мерки за сигурност и безопасност.

 

Още по темата:

Сподели: