Съвременен ларингоскоп и два пациентски монитора получи севлиевската болница

В дарителската кампания, организирана от завършилия и практикуващ в Германия севлиевец д-р Алдин Али, се включиха негови приятели и много съграждани
Съвременен ларингоскоп и два пациентски монитора получи днес севлиевската болница. Апаратурата е закупена със средства на севлиевци, на приятелите на д-р Адин Али и с негови лични средства. През ноември завърналият се да помага в Родината си лекар стартира онлайн кампания, която имаше за цел не само да събере средства за апаратура, но да подсети и вдъхнови севлиевци за добра кауза.
„Навсякъде, където съм работил по света, 50% от грижата за лечебните заведения е на общността и бях сигурен, че ще се получи и в родния ми град – хората осъзнаха, че помагайки на болницата, всъщност помагат на себе си“, коментира д-р Али, който не скри радостта си от успешното начинание.
Завършил и практикувал в Германия, в момента той специализира кардиология и има планове да се завърне в Севлиево, за да създаде своя база тук. Апаратурата, която дари на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ще се използва при спешни случаи, когато пациентът е в много критично състояние. „При пациенти с коронавирус се препоръчва те да бъдат интубирани с такова устройство“, коментира още д-р Али.
„Радостен съм, че все повече млади хора се връщат в Севлиево и искат да са полезни в родния си град. Благодаря на всички, които се включиха в кампанията и заедно успяха да направят нещо добро за града“, коментира кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.
„Всяка подкрепа за болницата е безценен принос за опазване здравето на севлиевци и сме благодарни за това. Вярвам и сме доказали през годините, че с общи усилия можем да постигнем много“, каза управителят на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ д-р Пламен Цеков.

Сподели: