Томислав Дончев: Габровска област се развива успешно икономически и инфраструктурно

Габровска област се развива успешно икономически и инфраструктурно. Отварянето на областта към транспортната система чрез изграждането на тунела под Шипка и подобряването на водоснабдяването в региона – проекти, които са стартирали с подкрепата на държавата, ще превърне областта в икономически мотор на северна България. Това каза вицепремиерът и водач на листата на ГЕРБ в област Габрово Томислав Дончев, който посети обекти, по които се работи в областта – мястото, откъдето започва изграждането на източния водопроводен клон от пречиствателната станция „Стоките“, проект, който ще подобри водоснабдяването в севлиевските села, и междублоковото пространство в комплекс „Христо Ботев“ в Габрово.

Заедно с кандидатите за народни представители Невена Минева, Николай Сираков и Климент Кунев посети и предприятия в областта. Томислав Дончев обясни, че втората половина на годината ще стартират нови възможности за подкрепа на бизнеса по Националния план за възстановяване и устойчивост. Те ще бъдат за енергийна ефективност за бизнеса, за иновации в предприятията и за довеждаща инфраструктура до предприятията.

За фирмите в областта на строителството в помощ ще бъде възобновяването на програмата за саниране на жилищни сгради, обясни още Томислав Дончев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: