Томислав Дончев: Обходният път на Севлиево става приоритет паралелно с Тунела под Шипка

Обходният път на Севлиево става приоритет за държавата, заради очаквания трафик след изграждането на тунел под връх Шипка. Това увери вицепремиерът и водач на листата на ГЕРБ за габровска област Томислав Дончев, който заедно с областния управител и кандидат за народен представител Невена Минева, кандидата за депутат Павлин Ганчев, кмета на Севлиево д-р Иван Иванов и областния координатор на ГЕРБ Цветомир Михов се срещнаха с граждани и представители на големи фирми в Севлиево.


Томислав Дончев потвърди и ангажимента на държавата за подобряване на водаснабдяването в Севлиево. Осигурени са средства от Правителството и започна работата по реконструкцията на Източния водопроводен клон, което ще подобри водоснабдяването в част от севлиевските села.

По време на срещите с представителите на фирми в Севлиево Томислав Дончев информира, че през втората половина на година ще има нови мащабни възможности за подкрепа на бизнеса за енергийна ефективност и за иновации. Приоритет ще бъде и изграждането на бизнес инфраструктура около и до предприятията.„Трябва да продължим тенденцията от последните години за инвестиции в нови производства от сферата на научно-развойна дейност. Областта трябва да се превърне в икономическия мотор на Северна България. Приоритет е и изграждането на индустриална зона между Габрово и Севлиево”, каза още Дончев. 


Той се запозна на място и с рехабилитацията на улици в Севлиево, която се извършва с финансиране от държавата. Отделно от правителството са осигурени средства за ремонт на още улици в Севлиево и за изграждане на велоалея.

Томислав Дончев информира още, че със средства по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат санирани нови над 2000 многофамилни жилищни сгради, както и още толкова еднофамилни къщи и че над 120 000 семейства ще живеят в обновени домове.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: