Традиционна обредност представят на „Лятна седянка”

 

 

 

„Лятна седянка” ще се проведе на 13 юли 2023 г., от 19:00 ч., в творческото пространство на Фолклорен ансамбъл „Развитие” в Дома на културата „Мара Белчева”. Проявата се реализира по проект LT2022-308 „Събудители – отново заедно” на Народно читалище „Развитие-1870” – Севлиево, по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество” на Национален фонд „Култура”.

Лятната седянка е по идея, сценография и режисура на хореографите Весела Йорданова и Йордан Йорданов. Участват Фолклорен ансамбъл „Развитие” и Курс за овладяване на български народни хора „Развитие” при Народно читалище „Развитие-1870”. Целта е запознаване с лятната традиционна обредност на българите.

Поканени са граждани и танцуващи в Курса за овладяване на български народни хора. Участието в събитието е с предварително записване на тел.: 0882806730. Заповядайте!

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд  „Култура” по програма „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта любителското творчество”

Автор: Деси Димитрова

Сподели: