Узана поляна фест се завърна в планината над Габрово

В 10 часа днес официално бе открит Узана поляна фест, който се завърна след няколкогодишно прекъсване. Керкенезът Владко е първият участник, който се представи на посетителите в главната роля при презентацията на Зелени Балкани. Те разказат за спасяването на диви животни, опазването им и начинът да живеем заедно. По време на официалното откриване  няколко диви птици бяха пуснати на свобода, след като са били излекувани в спасителния център.

Фестивалът е безплатен. Има редовни автобуси, днес на всеки час от Габрово до Узана. Ще се движи екологичен градски транспорт, разписанието е публикувано на сайта на Община Габрово.  Последните автобуси от Узана към Габрово ще изчакат края на концертите.

Можете да пътувате и чрез споделено пътуване, използвайте темата за Узана в групата Споделено пътуване във фейсбук. Ако пътувате с личен автомобил спазвайте стриктно инструкциите за паркиране на полицията и Общинския инспекторат. Отпадъците се събират разделно – обособени са две зони за разделно изхвърляне на боклука. Кошчета  има и на много места на поляната. Има палатковият лагер, близо до поляната, с окосена трева, напръскан срещу кърлежи. Близо до палатковия лагер  има тоалетни, мобилни чешми и водоноска. Водата в тях не е подходяща за пиене. Добрее посетителите да си носят достатъчно вода.

На „входа“ на фестивала има шатра – информационен център. На разположение са и екип на бърза помощ и пожарна. За упътване, търсете хората с оранжеви тениски с надпис „Организатор“ на гърба. В шатрата-информационния център се продават тениска за спомен от фестивала. Всички, които са си купили тениска и всички, които са пазарували на екобазара и фермерския пазар, могат да участват в томбола. Пуснете името си в кутията в информационния център и спечелете фермерски продукти, осигурени от участниците в базара и два ваучера за уикенд за двама на Узана.

На Узана няма банкомат.

Програмата и всичко за фестивала можете да разберете на адрес https://uzanafest.gabrovo.bg/

Още по темата:

Сподели: