Физиотерапия и рехабилитация с апаратура от най-ново поколение предлагат в „Медицински център-1-Севлиево“

Това позволява прилагането на иновативни методики при лечение на травми и заболявания. Разнообразието от електропроцедури, съчетано с високия професионализъм на медицинските специалисти се стреми към максимален терапевтичен ефект, строго индивидуален за всеки пациент.

Кабинетът по физикална медицина и рехабилитация при „Медицински център-1-Севлиево” разполага с модерна материална база и апарати за лечение: апарат за магнитотерапия, за лечение с нискочестотен ток – електрофореза, апарат за електростимулации, апарат за лечение средночестотни токове /СЧТ/, апарат за ултразвук с терапевтично действие, апарат за инхалации.

От 2020 г. кабинетът към здравното заведение вече има и нова апаратура: за светлолечение – инфрачервени и видими лъчи със син и червен филтър, при заболяване на периферна нервна система и горни дихателни пътища, за импулсно магнитно поле, при заболяване на периферна нервна система, опорно-двигателен апарат, ревматични и гинекологични заболявания, за късовълнова терапия.

Наличен е и комбиниран апарат с нискочестотни и средночестотни обезболяващи токове, вакуумтерапия, терапевтичен ултразвук и електростимулации, който повлиява на възпалителните процеси на дихателната система – ринити, отити, синуити, хронични бронхити, бронхопневмония, гинекологични възпалителни заболявания, възпалителни заболявания на меките тъкани.

С използването на новите апарати се създаде възможност да се помогне на повече пациенти, които се нуждаят от лечение с физикални фактори и рехабилитация.

В „Медицински център-1-Севлиево” успешно се лекуват заболяване на централна и периферна  нервна система, последствия от мозъчен инфаркт, плексит, неврит, увреждане на междупрешленни дискове на гръбначния стълб с радикулопатия, заболяване на опорно-двигателния апарат – навяхвания, изкълчване, състояние след фрактура /счупване/ на костите, артроскопски операции на коленни стави, сколиоза, коксартроза, гонартроза, ревматоиден артрит, болест на Бехтерев, артрози, заболяване на дихателната система – ринити, синуити, фарингити, хронични бронхити, състояние след бронхопневмония, възпалителни гинекологични заболявания в подостър и хроничен стадий.

Още по темата:

Сподели: