Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…”

 

 

Организатори на вдъхновяващия творчески тридневен фотомартон с поредица събития – Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…”, са Народно читалище „Развитие-1870” и Фотоклуб „Севлиево”. Основните цели са: обмяна на идеи, споделяне на опит, черпене на вдъхновение, насърчаване и популяризиране на изкуството фотография. Във форума могат да участват професионалисти и любители фотографи.

ПРОВЕЖДАНЕ

Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…” се провеждат в рамките на 3 дни:

Ден първи 13.10.2023 г. (петък)

17:00-18:00 ч. – Прожекция на документален филм за български фотограф.

18:00 ч. – Откриване на изложба Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…” – селекция от снимки.

18:30 ч. – Запознаване с участниците във Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…” (всички изпратили „Заявка за участие“).

19:00 ч. – Неформална среща с чаша вино и фотографски разкази.

Ден втори 14.10.2023 г. (събота)

09:00-17:00 ч. – Снимане на открито по групи (Репортаж, Улична фотография, Портрети, Аерофотография и др.). В тези дни се провеждат Празника на тиквата и Севлиевският есенен панаир. Заснетите кадри от участниците във Фотографските срещи ще бъдат представени в онлайн изложба със селектирани фотографии.

17:00 ч. – Откриване на изложба на гост фотограф. Разговор с публиката за фотография.

19:00 ч. – Неформална среща с чаша вино и фотографски разкази.

Ден трети 15.10.2023 г. (неделя)

10:00 – 12:00 ч. – Разглеждане на кадри от снимането на открито по групи, селектиране за участие в онлайн изложба и свободна дискусия (всеки участник има възможност да представи 5-10 кадъра).

12:00 ч. – Закриване на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…”.

УСЛОВИЯ И РЕД ЗА УЧАСТИЕ

Участието във Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…” е безплатно. Право на участие имат фотографи, професионалисти и любители от страната и чужбина. Всеки желаещ за участие изпраща своята заявка чрез попълнен формуляр на имейл: chitalishte_razvitie@abv.bg. Всеки участник има право да изпрати до 3 снимки – вашите истории в кадър, с обем до 5 MB и разширение .jpg, с резолюция 300 dpi, с минимум 3500 px по дългата страна (препръчителни над 4000 px) за участие в изложбата Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…”. Селектираните снимки, след журиране, ще бъдат отпечатани за участие в изложбата Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…”, която ще бъде открита в първия ден на тридневния фотомаратон.

Всеки желаещ да участва в снимането на открито по групи във Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…” отбелязва това в заявката чрез попълнен формуляр на имейл: chitalishte_razvitie@abv.bg. Заснетите кадри от участниците ще бъдат представени в онлайн изложба със селектирани фотографии.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Представените фотографии трябва да бъдат собственост на автора.

Фотографиите трябва да бъдат заснети по дигитален или аналогов път без намеса на изкуствен интелект. Не се приемат кадри с водни знаци, лога и др. подобни отбелязвания, а също и такива с паспарту или рамка.

Всеки участник, подписал формуляр за участие, дава съгласието си неговите творби да бъдат отпечатани за участие в изложбата и използвани от организаторите некомерсиално – за рекламни цели на събитието. Няма да бъдат допускани фотографии, които нарушават етичните норми, действащото законодателство, или по какъвто и да е начин уронват престижа на събитието. Организаторите не носят отговорност за злоупотреба с авторско право, отговорността е на участника.

ОРГАНИЗАЦИЯ

Организатори на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…” са: Народно читалище „Развитие-1870” – Севлиево и Фотоклуб „Севлиево“.

Място на провеждане – Народно читалище „Развитие-1870” – Севлиево.

Изложби – в творческите пространства на читалището.

Материална база – за представянето на снимките, заснето по време на снимането на открито по групи ще се използва проектор, който ще осигури фотографиите на участващите да бъдат видяни в голям размер. Разходите по пребиваването на участниците в Севлиево се поемат от самите тях. За улеснение на нощуващите, прилагаме координати за контакт с хотелски бази в града и околностите.

СРОКОВЕ

15.09.2023 г. – Краен срок за получаване на заявки за участие и снимки в дигитален формат.

29.09.2023 г. – Обявяване на резултатите – селекцията на снимки в изложба Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…”.

ПРИЧИНИ ДА УЧАСТВАТЕ ВЪВ ФОТОГРАФСКИ СРЕЩИ СЕВЛИЕВО 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…”

  • Севлиево се намира почти на географския център на България.
  • Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…” е едно от интересните фотографски събития в България с неповторим творчески дух и енергия.
  • Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…” се провеждат по време на Празника на тиквата и Севлиевският есенен панаир. Това ще предостави възможност за любителите на уличната фотография да заснемат интересни кадри.
  • Вашето творчество ще бъде видяно от многобройните гости на Севлиево, които го посещават всяка година по това време.
  • Вие ще бъдете в центъра на събитията, защото Народно читалище „Развитие-1870” се намира в центъра на града, където се позиционират многобройните празнични прояви.
  • Модерният салон, съвременната зала на кино „21 век” и изложбените зали на Народно читалище „Развитие-1870” ще осигурят най-добрите условия за комуникация между зрители и фотографи.
  • Местата, които предоставят интересни възможности за снимане в околностите на Севлиево, са многобройни: средновековната крепост Хоталич, язовир „Александър Стамболийски”, местността Лъгът, село Априлци и други красиви горски и планински места в Стара Планина.
  • Есенните картини по нашия край са впечатляващи, богати на цветове и разнообразна природа.
  • Не изпускайте възможността да представите себе си като творец пред колеги и общественост от цяла България!

Още по темата:

Сподели: