Цветомир Михов, ГЕРБ: Постигнахме много, можем да получим подкрепа за три мандата

ГЕРБ в област Габрово стартира процедурите по номинации за народни представители

– За изборите вече се говори с конкретни имена и се появиха предположения, че Томислав Дончев ще води листата на ГЕРБ в Габрово. Интересно е кои ще са следващите. Обсъждат ли се вече имената на кандидатите, има ли предложения и какви са те?

  • Политическа партия ГЕРБ стартира процедурата по номинации за кандидати за народни представители. Досега това се случваше на събрания на членовете на структурите, но предвид пандемичната обстановка за пръв път ще се извършат по друг ред. Отново ще бъдат направени от нашите членове, но на място в офисите на ГЕРБ или по имейл. Всеки член на ГЕРБ има право да направи до 3 номинации. Призовавам всички наши членове да заявят своето желание кои да бъдат кандидати за народни представители от ГЕРБ. Създали сме организация по уведомяването на членовете ни за тази възможност и новия ред, по който се извършват номинации. Всеки член, с редовно платен членски внос, е уведомен лично по телефона.  Кои ще бъдат включени в листата? Това зависи от номинациите, които ще направят нашите членове и от решението на Изпълнителна комисия на партията за подредбата на листата, съгласно направените номинации. Така че на този етап е много рано да бъдат обявявани имена.

Относно предположението, че Томислав Дончев ще бъде водач на листата на ГЕРБ в Габрово, считам, че е напълно нормално и закономерно да бъде направено такова предположение, защото Томислав Дончев винаги е представлявал достойно Габрово и региона. Бих казал, че аз също се надявам той да води листата ни в Габровска област. Считам, че такива са и очакванията на габровци.

– Вашата партийна централа е изработила критерии за избор на кандидати. Предвид това,че рейтингът на Парламента е рекордно нисък, на какво ще заложите – на изпитаната формула „Местен, свестен и известен“, или ще търсите “ Млад, устат и непознат“, за да го облечете в дрехите на промяната?

  • ГЕРБ в област Габрово винаги се е явявала на избори с листа от местни, почтени и компетентни личности и смятам, че това е успешната формула за добро представителство на региона на национални ниво, както и за защита интересите на областта. Повечето партии и формации имат за водачи хора от други региони, спуснати от централите им, които после много рядко виждаме в Габрово и много рядко гражданите могат да разчитат на пряк контакт с тях и на защита на техния интерес. Считам, че нашата практика с листа от местни хора,  е много по-полезна за жителите на област Габрово.

Съгласно критериите на Политическа партия ГЕРБ, за кандидати за народни представители могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на ГЕРБ, които със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция са доказали, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на държавата. Кандидати за народни представители могат да бъдат и хора от гражданската квота, както и представители на различни обществени и професионални групи, като няма изискване те да бъдат членове на ГЕРБ. Кметове на общини и кметства не могат да бъдат кандидати за народни представители. Действащи общински съветници могат да бъдат кандидати, но не повече от 20% от съответната област.

– В какво ще търсите промяна на тези избори?  Какво очакват от вас първо вашите членове?

  • През изминалия мандат в габровска област бяха решени важни проблеми. Решен беше проблемът с водоснабдяването на селата от ляво на пътя Габрово-Севлиево, които бяха присъединени към вътрешната водопроводна мрежа на Габрово и получават вода от язовир „Христо Смирненски“. Осигурено е финансиране и се разработва проект за водоснабдяване от язовира и на селата вдясно на пътя по посока Севлиево. Осигурено е финансиране и ще започне работа по реконструкция на водопроводната мрежа на селата в кметство Кметовци, което обхваща Боженци, Кметовци, Черневци, Трапесковци. Поетапно се решава проблемът с водоснабдяването и в севлиевска община. Специално в града вече има подобрение на водоснабдяването. Държавата осигури още средства за продължаване на работата и решаване на проблема в селата там. През мандата беше завършен обходният път на Габрово, изключително мащабен проект, част от общия за тунел под връх Шипка. Изцяло ремонтиран беше пътят Габрово-Севлиево, в Дряново се ремонтира изцяло / с подмяна на водопроводната мрежа/ улица Шипка, отново с финансиране от държавата.  Рискувам да пропусна доста приоритети и обекти, по които е работено през този мандат. Така че, ако ние търсим пълна промяна на тези избори, това би било по-скоро загуба. Мисля, че трябва да търсим възможности да продължим решаването на проблемите в региона, да бъдем по-добри в намирането на решения и разбира се, доколкото е възможно, с по-бързи темпове да се случва работата по основните приоритети.

– В какво кондиция ГЕРБ влиза в това състезание, конкретната ситуация консолидира, или разочарова членовете ви? Как приемате предварителните сондажи за страната, които показват около 20% подкрепа – малко повече за ГЕРБ, малко по-малко за БСП, а почти половината българи не се доверяват на Бг политическата класа?

  • Избори в България има почти всяка година, понякога дори по два избора, както беше през 2019 година, както ще бъде и тази година, затова считам, че ние почти нямаме възможност да изгубим кондиция. За жалост изминалата година беше тежка и заради пандемията, и в обществено-политически план. Година, в която станахме свидетели на спекулации, манипулации, внушения, дори насилие по време на протестите. Всичко това обърка хората, бих казал дори, че ги отврати. Лошото е, че тези, които инициират компромати, спекулации и манипулации, считат, че това отвращава хората само от обекта на компромата, но истината е, че в среда на фалшиви новини и компромати хората се разочароват от всички и това се отразява на цялостната избирателна активност. Въпреки това, аз винаги съм вярвал в колективната мъдрост на българите и вярвам, че те са осъзнали целите на политическата атака и компромати през миналата година и ще направят най-добрия избор за бъдещето на нашата страна.

– За два, или три мандата ще се борите? Какви са прогнозите Ви?

  • Мисля, че до голяма степен сме оправдали очакванията на жителите на област Габрово към нас, изпълнили сме голяма част от поетите ангажименти преди 4 години, а други сме стартирали и вярвам, че ще получим доверието на жителите на областта и заедно с тях ще продължим да развиваме нашия регион. Считам, че имаме потенциал и бихме получили подкрепа за три мандата.

Източник: dnews.bg

Сподели: