560 членове на СИК ще бъдат назначени за изборите

webcafe

Районната избирателна комисия в Габрово започна подготовката на изборния процес. Утвърдени бяха номерата на избирателните секции и броят на членовете на секционните комисии, които в областта са 1700. Както обикновено единният номер на всяка избирателна секция се състои от девет цифри- номерът на изборния район в страната, в настоящия случай – 07; номерът на общината в изборния район за община Севлиево – 29 и номерът на секцията в общината, определена със заповед на кмета.

В Севлиево секциите, в които ще гласуват гражданите, са от 072900001 до 072900067 плюс една в Държавна психиатрична болница и две подвижни избирателни секции.

Районната избирателна комисия утвърди и  броя на членовете на секционните комисии.  В Севлиево за произвеждане на изборите за  народни представители в 46 комисии с по 8 члена над 300 избиратели и 23 с по 6 члена до 300 избиратели, включително и предвидените две в лечебни заведения, ще бъдат ангажирани общо 506 души. Извън тази цифра са административните отговорници от администрацията.

Кметът на Севлиево насрочи консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии за произвеждане на изборите за Народно събрание на  1 юни /вторник/ от 16,00 ч. в зала № 200 на Община Севлиево.

Още по темата:

Сподели: