87-годишен севлиевец е приет в болница с коронавирус

Снимка: Pixabay.com

Мъж на 87 години от община Севлиево е хоспитализиран вчера в Инфекциозно отделение на МБАЛ „ Д-р Т. Венкова“ с двустранна пневмония. Така цифрата на заболелите от началото на пандемията в Севлиево нарасна на 84. В момента в общината има трима болни – един е в болница, двама се лекуват в дома си.

Седем нови болни от COVID-19 бяха установени в последните дни в Габровска област. Всички те са, или клонят към третата възраст. От РЗИ-Габрово съобщиха за мъж на 68 години и за жена на 62 години от  Габрово, изследвани като контактни на потвърдени случаи на COVID-19.  Към момента  са без симптоми на заболяването.

Още двама мъже от Габрово –  на 88  и  на 86-годишна възраст без епидемична връзка между двата случая са с поставена диагноза. 86-годишният мъж е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ „ Д-р Т. Венкова“ – Габрово с двустранна пневмония, а 88-годишният мъж е с грипоподобни симптоми и провежда симптоматично лечение. Мъж на 57 години от  Дряново също е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ „ Д-р Т. Венкова“ с двустранна пневмония. Той е изследван поради грипоподобни   симптоми.  Жена на 75 години от Габрово е в Специализираната болница за белодробни болести с пневмония, изследвана е поради грипоподобни   симптоми.

Всички случаи са епидемиологично проучени. В момента седем заразени се лекуват в стационар и още седем в дома си. 188 са всички регистрирани случаи в областта до сега.

Още по темата:

Сподели: