Медали за Гала Ботева и Антония Пенева от Националния конкурс „Орфеева дарба“

Със златен и сребърен медал от XIV Национален детско-юношески конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба” 2018 се завърнаха вокалистките от „Upstream Voices“ Гала Ботева и Антония Пенева.

Гала Ботева грабна златния медал и диплом в трета възрастова група при изключително силна конкуренция от 44 певци от цялата страна. Тя получи огромен комплимент от продуцента за поп, рок и джаз музика в БНР и председател на журито Мая Райкова, която обяви Гала за най-професионално пеещия участник в конкурса. Възпитаничката на Ценка Горалова се представи с песните „Вярвай в мен“ из репертоара на Нора Караиванова и „Rise up -, популярен хит на Андра Дей.

Антония Пенева бе отличена със сребърен медал и диплом в третата възрастова група. Тринадесетгодишната млада дама изпълни изключително емоционално песните на Маргарита Хранова „Кажи ми докога“ и известния хит на Деми Ловато „Father“. Антония заслужи поздравленията от Мая Райкова и от поп- певица и представител на професионалното жури на конкурса Ани Върбанова.

Националният форум се проведе под патронажа на Столична Община и е включен в културния календар на Министерство на Културата, със съдействието на Съюза за музикални и танцови дейци в България.

Още по темата:

Сподели: