Медали за Гала, Ивета и Антония от „Музикален импулс”

Славеите на вокална формация „Upstream Voices” Гала, Ивета и Антония се завърнаха с престижни награди от Националния конкурс за  популярна песен „Музикален импулс”, който се проведе в средата на месеца в Бургас. В конкурсната надпревара се включиха 120 участници от водещите вокални школи в страната, разпределени в 5 възрастови групи от 5 до 21-годишна възраст.

Гала Ботева отново бе на върха и остави без дъх публика и жури с блестящото си представяне. Възпитаничката на Ценка Горалова се завърна със златен медал, диплом и предметна награда за изключително емоционалното изпълнение на песните “Първите две сълзи” на Тони Димитрова и “Rise up” на Андра Дей.

Ивета Петрова се изкачи до второто място в пета възрастова група и получи сребърен медал, диплом и предметни награди. Талантливата габровка впечатли компетентното жури с блестящата си визия и музикално присъствие в песните “Докога” на Нели Рангелова и “Love on top” на Бионсе.

Трета награда, диплом и медал бе присъдена на невероятната Антония Пенева в най-многобройната трета група, в която се състезаваха 40 участници. Тринадесетгодишната севлиевка винаги прави впечатление с уникалния си тембър и музикален усет за всяка фраза. Тя изпълни песните „Кажи ми докога” на Маргарита Хранова и „Father” – популярен хит на Деми Ловато.

Най-малка в същата група бе ненавършилата още 11 години Рая Петкова. Рая заслужено получи поощрителна награда с диплом и медал. Тя представи песните „На баща ми” , откровената изповед на Искра Милкова и „Something got a hold on me” на Кристина Агилера.

Също с диплом за отлично представяне се завърна и Анна Христова от Габрово. Тя се състезава в най-силната четвърта група с песните „Аз знам” на Марияна Попова и „1944” на Джамала от Евровизия.

Организаторите се бяха постарали да поканят и компетентно жури с председател доц. Етиен Леви, Мая Райкова- продуцент за поп, рок и джаз музика в БНР, Атанас Стоянов- Музикален Директор на БГ- радио/ медиен партньор на конкурса/, Уилям Лестър- вокален педагог  от екипа на The Voice UK и The Voice Kids UK, както и г-жа Димитрина Ходжева – специален гост, официален представител на ръководството на фондацията на Димитър Бербатов.

Гала- вечерта завърши с изпълнения на специалните гости на фестивала – младите звезди Лидия Ганева и Крисия Тодорова, представили България на детската Евровизия.

 

 

Още по темата:

Сподели: