Отличия за Гала, Антония, Даяна и Ива от Националния конкурс „Нека да е лято”

За седми пореден път любителите на популярна песен се включиха в Националния конкурс „Нека да е лято“, който се проведе на 22 и 23 юни в Павликени. 48 участници от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи премериха сили на сцената на летния театър „Никола Гюзелев”.

14-годишната Гала Ботева участва в трета група от 14 до 17 години и въпреки, че беше най-малка, спечели първа награда с парична премия, диплом и уникален плакет, изработен от планински кристал.

Гала впечатли журито, чиито председател беше композиторът Стефан Димитров и негови членове: Росица Кирилова – поп звезда, Серджио Чико- директор на Международен конкурс в Кампулунг – Румъния, Анастасия Дачева- зам.-кмет на Павликени, Зорица Радловска- председател на СК „Зоки” – В. Търново и Александър Михайлов – музикален педагог.

Севлиевското момиче изпълни много емоционално “Първите две сълзи” на Тони Димитрова и нашумелият хит на Андра Дей „Rise up“.

Второто място във втора група заслужено спечели Антония Пенева. Макар Антония да беше болна, тя  изпълни с невероятно чувствения си глас песните „Кажи ми докога” на Маргарита Хранова и „Father”, из репертоара на Деми Ловато. Антония получи диплом и плакет от планински кристал.

В първа възрастова група най – малката участничка бе 6-годишната Даяна Тотева от Павликени, която е възпитаник на вокална формация „Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова. Даяна участва за първи път в певчески конкурс и получи трета награда, диплом и плакет, за чудесното си представяне с песните „Влюбен съм” из Котешкия албум на Стефан Димитров и „Однаждъй в декабре” – руската версия на популярна филмова мелодия от филма „Анастасия”. Малката певица получи покана от Серджио Чико за участие в Международния конкурс в Кампулунг през 2019 година.

Седемгодишната Ива Христова грабна наградата за най – добро артистично и емоционално присъствие на сцената с блестящото изпълнение на песента „Арлекино”.

Всички участници от първа възрастова група получиха плюшени играчки, връчени от Кмета, инж. Емануил Манолов.

В Павликени успешно се представиха и Никол Иванова, Рая Петкова и Инна Иванова, които показаха прекрасни певчески умения.

Конкурсът „Нека да е лято” е от малкото форуми, които раздават единични награди във всяка възрастова група, сподели вокалният педагог Ценка Горалова.

 

 

 

 

 

Още по темата:

Сподели: