Писатели представиха литературния алманах „Бразди“

Първото от поредицата събития, посветени на 150-годишнината от създаването на Народно читалище „Развитие – 1870“ в Севлиево, беше представянето на литературния алманах „Бразди“.

„Не случайно тази вечер, която е една от първите, посветена на годишнината на читалището, ще започнем със словото. В това читалище то се е наслагвало в душата и сърцето на хората от 150 години“ – с тези думи главният редактор на алманаха и водещ на вечерта Димитър Васин се обърна към присъстващите в залата, а класическо изпълнение на пиано допринесе за доброто настроение.

В книгата присъстват произведения на дванадесет автори и членове на литературен кабинет „Пеньо Пенев“ към Народно читалище „Развитие-1870″, някои от които присъстваха на срещата и прочетоха на гостите части от произведенията си в алманаха.

Събитието докосна гостите в залата, а дошлите на срещата автори разговаряха с публиката и отговаряха на въпроси след четенето. В края на вечерта всички си тръгнаха заредени и в очакване на следващите събития по повод годишнината на читалището, които предстоят през месец май.

ФОТОГРАФ: МИНЧО ТОДОРОВ

Сподели: