Представяне на книгата на професор Венелин Терзиев „Политики и инструменти за социално развитие“

Градската библиотека в Севлиево организира среща и представяне на книгата на професор Венелин Терзиев „Политики и инструменти за социално развитие“. Представянето пред севлиевската публика ще бъде на 22 ноември от 17,30 часа в Панорамния бар на хотел „Севлиево Плаза“. Специалното участие ще вземе младият естраден изпълнител Йордан Марков.

Венелин Терзиев е роден в Севлиево. Средно образование получава в ПГ „Марин Попов“ в родния си град. Завършва висшето си образование в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Доктор е по икономика, а сега е редовен професор в Национален военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново и Русенски университет „Ангел Кънчев“. Има присъдени три научни степени „доктор на науките“ в  професионални направления „Икономика“, „Национална сигурност“ и „Социални дейност“ Научните му интереси със свързани със социалното управление, икономика на труда и национална сигурност. Има повече от 800 научни публикации в различни издания на български, руски, английски, френски и немски език, като голяма част са в реферирани издание на SCOPUS иWeb of Science.

Йордан Марков е български поп певец, продължаващ традициите на българската, стойностна, мелодична, шлагерна музика.  Роден е в Силистра, завършил е Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на проф. д-р Стефка Оникян поп и джаз пеене. С музика се занимава от много години, но професионално – от 7 г. Първият му албум се нарича „Живот на кръстопът“. Негова запазена марка са мелодичните песни. Работил е с най-известните български композитори и поети, сред които Тончо Русев, Евтим Евтимов, Стефан Димитров. Печелил е музикални конкурси в Русия, Казахстан, Беларус.

Още по темата:

Сподели: