Радослав Гизгинджиев представя книгата си „Повече от любов“

Един от най-нашумелите съвременни писали идва в Габрово на 14 март, за да представи най-новия си роман. Режисьорът, сценаристът и писателят Радослав Гизгинджиев ще се срещне с габровци точно един месец, след като  „Повече от любов“ се появи официално. Представянето ще е от 18:00 часа в Коко бар, близо до реката, а защо там ще разберат всички, които присъстват. Освен личната среща с автора, гостите на събитието ще могат да разгледат и фотоизложба, която е базирана на деветте глави на романа. Малко по-рано през деня авторът ще се срещне и с ученици от Националната Априловска гимназия, за да разговаря с тях.

На 14 февруари се появи новият роман от Радослав Гизгинджиев  – “Повече от любов”. Първият тираж на книгата бе разграбен за седмица и книгата се оказа поредния  бестселър на автора. Работата по романа е отнела повече от 2 години, защото част от сюжетните линии са вдъхновени от реални събития, обвързани със съдбата на въдворените в т.нар “Лагери на смъртта” между 1944 -1962 г. в България. Типично в стила на писателя – книгата вплита символиката на езически образи от фолклорното наследство на Балканите: Реката на Забравата, Полята на Отвъдното и мистичните Асфодели (цветята между видимото и невидимото).

Радослав Гизгинджиев набра популярност сред читателите в България с трилогията “Рай”: “Рай”, “Вратите” и “Пеперудите”, която предизвика истински фурор и влезе в класациите  на най-продаваните книги. Автор е на 5 моноспектакъла, изиграни от актьорите Петър Антонов, Симеон Вадов, Диана Димитрова (“Открадат жовот”) и Йоко Захариев.  Игралният му дебют в киното като режисьор и сценарист е филмът “Изуснати думи” по разказ на Елин Пелин с главна роля – Койна Русева.

Събитието се организира от Фотоплейс клуб, със съдействието на Читалище „Будителите 2017“ – Габрово и любезното домакинство на Коко бар – COCO GOLD Edition.

Линк към събитие: https://www.facebook.com/events/203760653692396/

Видео трейлър на “Повече от любов”: https://www.youtube.com/watch?v=1O19R3iCNOA

 

Още по темата:

Сподели: