Симона Захариева с Гран при от Национален конкурс

Вокална формация “Upstream Voices” стартира силно и успешно на конкурсния подиум за 2019 г. в Националния конкурс “Път към славата“.

От 8 до 10 февруари в столицата се проведе седмото издание на конкурса с над 1500 участници, разделени четирите направления – поп вокал, танц, инструменталисти и фолклор.

След голяма конкуренция Симона Захариева спечели „Гран- При“ в категорията поп вокал. Талантливата солистка на ВФ „Upstream Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова, се състезава в най-оспорваната група от 14 до 18-годишна възраст, в която участваха 60 изпълнители от страната, с борба за годишни стипендии на Министерство на образованието и науката.

Симона се представи блестящо с песните „Както съм била“на Нели Рангелова и „I care“ на Бионсе. Тя успя да впечатли 7- членното жури в състав: доц. Етиен Леви, Николай Текелиев, Мая Райкова, Дона- ария-композитор и продуцент от Англия, и младите поп изпълнители Теодор Койчинов, Стефан Лалчев и Венцислав Роланд- Вензи.

Симона спечели диплом, статуетка, ваучер за пазаруване в Онлайн магазини, покана за участие в Международния конкурс „Орфей в Италия“ в Лидо Ди Йезо- ло“, както и продуциране на песен в дует с Вензи.

Осемгодишната Кристина Неделчева от Габрово участва във втора възрастова група до 10 г. и получи първа награда, златен медал и диплом за най-добро изпълнение на песен на руски език, както и покана за участие в Международния фестивал „Орфей в Италия“ в Лидо Ди Йезоло.

Гласовитата Криси остави без дъх жури и публика след емоционалното изпълнение на песните „Повей ветре“ на Паша Христова и „Кукушка“ из филма „Битката за Севастопол“.

От 75 деца, състезавали се в групата, Кристина е с най-голям брой точки и с най-високата оценка на журито. Вензи беше изключително впечатлен от малката, но с голям глас певица, като й обеща подкрепа в нейното развитие и изяви.

Ива Христова се завърна със сребърен медал и диплом в същата група. Малката осемгодишна севлиевка също не остана незабелязана. С голяма прецизност, удоволствие и настроение Ива изпълни песните „Боси време на“ на композитора Александър Бръзицов и „Арлекино“.

С първа награда, диплом и статуетка бяха отличени и вокална група „Upstream Voices- Junior”в състав: Рая Петкова, Гергана Ганкова, Николай  Петров, Йоана Кирилова и Десислава Друмева. Младите певци се състезаваха в трета възрастова група в категория вокални формации. С много жар, емоция и прекрасно сценично поведение те впечатлиха журито с председател проф. Теодора Павлович- хоров диригент, Роми Драгнева- БНТ, Мая  Райкова- БНР, Красимир Милетков-композитор, автор на детски забавни песни и пиеси за пиано.

Севлиевската група се явява за първи път на Националния конкурс „Път към славата“. За децата бе удоволствие да стъпят на сцената на Музикалното училище в София с песните „Шесто чувство“ на група „Трик“ и „Despacito”, нашумял хит на Луис Фонси.

В четвърта група участваха  Гала Ботева от Севлиево и Ивета Петрова от

Габрово. И двете момичета се представиха чудесно и получиха специални награди от Димитър Кърнолски-младши, запис на песен в неговото студио. Гала Ботева получи и предложение от Николай Текелиев за участие в Международен конкурс в Казахстан през 2020г.

На 16 февруари в Руския културен център ще стане любезен домакин на  Гала- концерта на лауреатите на конкурса, в който ще бъде включен 3D мапинг и ще бъде заснет и излъчен от БНТ. В концерта са поканени да участват Симона Захариева и Кристина Неделчева.

Още по темата:

Сподели: