Upstream Voices обра медалите в „Път към славата“, Ценка Горалова с приз за най-добър вокален педагог

Малките таланти от вокална група „Upstream Voices- Sweety“  в състав Ива Христова, Кристина Неделчева, Никол Христов и Росен Метев спечелиха златни медали и първо място на Националния конкурс „Път към славата“, който се проведе в началото на месеца в АРТ – Център „Кърнолски“ в столицата.

Възпитаниците на Ценка Горалова впечатлиха журито с жизнерадостното изпълнение на песните „Чуй ме, Дилмано“ и „Купон” по текст на Димитър Кърнолски.

Също с първа награда и златни медали се завърна трио „АДИ” – Антония Пенева от Севлиево, Далия Ковачева и Инес Метева от Габрово.  Те плениха публика и жури с прекрасното изпълнение на песните „Къде си, къде?” и „Going nowhere” на групата Little mix.

Наградата им връчи председателят на журито проф. Теодора Павлович – преподавател по хорово дирижиране в музикална академия „Панчо Владигеров” и диригент на Софийски камерен хор.

Дамите получиха отличие и от друг представител на журито Мая Райкова – продуцент за поп, рок и джаз музика в БНР, за реализиране на звукозапис на песен в първо студио на Националното радио.

При индивидуалните изпълнители в раздел популярна музика, в трета група, тринадесетгодишната Антония Пенева спечели втора награда.

В трета група участва и още една певица от вокална формация „Upstream Voices”- Инна Иванова, която спечели специалната награда на Италианския културен институт за най-добро изпълнение на италианска песен, както и покана за запис и мастеринг в студио Digital Plus. Инна бе много искрена в емоционалното си представяне на песните „Сам” из репертоара на Лили Иванова и „Sola” на италианската певица Нина Зилли.

В залата на Дом на културата „Средец“ най-оспорвана  бе борбата във възрастова група до 18 години, в която се включиха 40 участници.

По време на изпълненията журито обяви решение на Министерство на образованието и културата за отпускане на годишни стипендии в четвърта група и спечелилите ще са само трима.

Яна Димитрова от Севлиево и Ивета Петрова от Габрово се бориха достойно, но не успяха да се впишат в тройката. Яна получи Специална награда – нова авторска песен, написана специално за конкурса от Донна- Мария, която има собствена звукозаписна компания в Лондон – DM Productions.

Талантливата седемнадесетгодишна севлиевка е винаги купонджийка на сцената и създава прекрасно настроение в залата, този път с изпълнение на  „Да започнем отначало” и популярярния хит на Тина Търнър „Proud Mary”.

Ивета винаги впечатлява с блестяща визия и манекенска походка. Тя се представи достойно с песните „Докога” и „Empire state of mind”.

Специалната награда на конкурса „Път към славата” на името на Димитър Кърнолски за най-добър вокален педагог бе присъдена на ръководителя на вокална формация „Upstream Voices” Ценка Горалова- Гъбенска.

Гала- концертът ще се записва на 10 февруари от БНТ в залата на Руския културен център и ще се излъчи по Канал 1 през пролетта.

 

 

Още по темата:

Сподели: