Томислав Дончев води листата на ГЕРБ в Габрово, съставена изцяло от местни кандидати – доказани професионалисти и млади хора

Областният координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов регистрира пълна листа с осем кандидати за народни представители. Листата на ГЕРБ-Габрово е съставена изцяло от местни хора, професионалисти в своята област, успешни политици и млади хора, водени от Томислав Дончев. Средната възраст на кандидатите на ГЕРБ в област Габрово е 36 години.

Водачът на листата Томислав Дончев заяви, че ГЕРБ се явява в тези избори с намерението да бъде първа политическа сила. „Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат промяната. Ние сме доказали, че това го можем, че експертизата и опитът са при нас. Според мен партиите на промяната колективно се провалиха в това да свършат работа в държавата.  Вярвам, че тази година, в която в държавата нищо не се случи, нищо не се създаде, ще е урок за всички партии, че в политиката не може само с викане, обиждане и критикуване”. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев след регистрацията й.

По думите му процесите по спирането на големи инфраструктурни обекти от служебното правителство като автомагистрала “Хемус” и тунела под Шипка са наказание не за една или друга политическа партия, а наказание за хората в страната. „Забавянето на такъв обект като тунела под Шипка не е нещо невинно, защото води след себе си пропуснати ползи и икономически загуби за индустрията. Явно интригата в служебния кабинет е кой да изпълнява обекта и заради това не сключват договор за изпълнението му. Досега обектът можеше да е възложен и вече да върви подготовката на изпълнението. За нас няма значение кой ще изпълнява обекта, важно е да стане”, каза още Томислав Дончев.

След Томислав Дончев в листата се нарежда Невена Минева – заместник-кмет на Габрово, народен представител в 45-тото НС, областен управител на област Габрово, юрист по образование. Следват Николай Сираков – народен представител, преди това – областен управител, председател на Общински съвет-Габрово, кмет, заместник-кмет и секретар на Община Габрово; Атанас Атанасов от Севлиево – икономист по образование, работи в голяма севлиевска компания като инженер по производствена ефективност и като 5S lean експерт. Пета е Жасмина Лазарова от Трявна, която е инженер по транспорта, ръководител на началниците на железопътните гари в района на Регионален център Горна Оряховица. Шеста е д-р Теодора Мъглова, която е номинация на структурата на ГЕРБ в Дряново и представител на гражданската квота. Д-р Мъглова е общински съветник в Дряново, лекар – педиатър. Седма в листата е Даница Янакиева – най-младият общински съветник в Общински съвет – Габрово, на 24 години, Завършила е Национална и регионална сигурност и две студенски практики по Еразъм+, участник в обществени и доброволчески каузи и инициативи. Осми е десният политик от квотата на СДС Веселин Данчев – общински съветник, инженер по образование, предприемач.

„Повечето партии и формации в листите си имат за водачи хора, спуснати от централите им, които впоследствие много рядко виждаме в Габрово и много рядко гражданите могат да разчитат на пряк контакт с тях и на защита на техния интерес, затова считам, че нашата практика с листа от местни хора е много по-полезна за жителите на област Габрово, коментира областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов след регистрацията на кандидатите за народни представители.

 

Още по темата:

Сподели: