По покана на евродепутата Илхан Кючюк ученици от Севлиево посетиха Брюксел

Посещението на севлиевските ученици от Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“, от 9-ти до 11-ти май, е награда от евродепутата Илхан Кючюк за победителите в конкурса “Разработване на проекти по наука, техника и технологии“.

Победителите Павел Дамянов, Радослав Петров, Хакан Чирак,  Иван Златев, Фатме Касова, заедно с ръководителя си инж. Кирилка Торлашка и директора на училището Иван Томев посетиха Европейския парламент и се запознаха с европейските институции, с ключовите им фигури, представителите на Парламента, Комисията и Съвета. Младите хора имаха възможност да научат повече за пленарната сесия, заседанието на комисиите, политическите групи и външните дейности на Парламента. Освен това те посетиха „PARLAMENTARIUMA” и участваха в  международната конференция на тема „Младежката безработица – предизвикателства и решения“.

Севлиевската група беше водена от заместник-председателя на Училищното настоятелство Ердоан Узунов.

Това е третата поредна година, в която Илхан Кючюк обявява конкурса и дава възможност на млади хора да посетят Европейския парламент и забележителностите на Брюксел.

Сподели: