Приключва първият етап на ваксинация на здравните специалисти

Снимка: Pixabay.com

В началото на февруари започва ваксинацията на учителите

Нито един пациент от Габровска област не е бил ваксиниран в последните дни, съобщиха от здравното министерство. Миналата седмица в областта повторно бяха ваксинирани 100 медици, включително работещи в севлиевската болница и медицинския център 1. На 28 и 29 януари ще бъдат ваксинирани повторно още 200 работещи в сферата на здравеопазването от региона и така на практика ще завърши напълно първият етап от ваксинацията. В първите дни на февруари започва ваксинирането на учителите. По данни на Регионалното управление на образованието предварително пожелаха да бъдат ваксинирани 21 на сто от професията.

Все повече хора избират да се ваксинират, съобщи зам.министър Пачалов в Габрово, но подчерта, че не могат да бъдат поставени повече ваксини, от количеството, с което държавата разполага. Всички налични количества до сега са оползотворени.

В същото време има трайна тенденция за намаляване на новозаразените. От РЗИ Габрово съобщиха, че вчера има  3 потвърдени случаи  на COVID-19. Пациентите са жители на община Габрово. Двама са с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение. Един е хоспитализиран в лечебно заведение за болнична помощ.

Още по темата:

Сподели: