Севлиевецът Емануил Огнянов е победител в категорията си на държавното първенство по кикбокс


“Радвам се, имахме честта да сме част от организацията на това домакинство след 16-годишна пауза. За Файт клуб “Севлиево” това е една огромна чест и се надявам да сме оправдали очакванията на БККМТ и на всички участници”, каза треньорът на севлиевския отбор Даниел Въгленов. Той оцени като много добро представянето на тримата севлиевци, взели участие в първенството.

“Радвам се, че успяхме да излъчим трима състезатели в най-тежкия стил и въпреки загубите на полуфиналите на Борис и Волкан, имаме шампион в лицето на Емо! Продължаваме усърдната работа и подготовката на състезателите за следващите прояви от календара на БККМТ. Изказвам благодарности на всички, които бяха част от екипа, организирал състезанието, на всички спонсори, които помогнаха на клуба ни да се справи с това предизвикателство Благодарности на БККМТ, на президента Галин Димов, отромно благодаря на Община Севлиево и на всички спонсори”.

Спортен клуб „Спартак“ от град Пазарджик спечели купата на Държавното първенство по кикбокс в ринговия стил К1, което се проведе в Севлиево. Кикбоксьорите на „Спартак“ заеха първото място в класирането по медали с актив от 5 златни и 3 сребърни отличия. Втори се наредиха състезателите на СК „Вокил“ от град Варна със спечелени 5 златни медали, 2 сребра и 2 бронза. Трети на почетната стълбичка се качиха представителите на спортен клуб „Шуменска крепост“ от гр. Шумен с 5 златни, 2 сребърни медали и 1 бронз.

Купата за най техничен състезател на държавното първенство по кикбокс в ринговия стил К1 получи Виктор Михалев от спортен клуб „Вокил“ – Варна в категория до 54 кг., след като спечели своя финал с категорична победа и нокаут над своя съперник.

За най-перспективен състезател бе отличен кикбоксьорът на спортен клуб „Скорпион“ в Плевен – Иван Дирин в катеория 57 кг., ЮМВ.

Купата за „Лъвско сърце“ бе присъдена на Антон Марков от СК „Нефтохимик“ при юноши младша възраст, кат. 63.5 кг.

Наградата „Лъвско сърце“ се връчва за проявен силен дух, изиграни тежки и оспорвани мачове, но спечелени с устрем, или такива които са загубени, но състезателят е показал воля и е продължил да се опитва да спечели докрай.

Сподели: