Ясни са менторите на #GabrovoHackathon

Петима усмихнати и талантливи мъже, изключителни професионалисти в своята област, ще работят с 5-те избрани на втория етап на състезанието отбора. Така отборът на менторите на #GabrovoHackathon вече е изцяло попълнен.Сред тях са генералният директор на Хюлет Пакард Ентърпрайз Ираван Хира, бизнес анализаторът от екипа Програмно осигуряване в Лирекс БГ Ивайло Братанов и неговият колега Йордан Пенев – софтуерен инженер с изключителен опит в провеждането на хакатони. Двама габровци се завръщат в родния град, макар и виртуално, като ментори на отборите. Единият ще се включи в състезанието директно от Силиконовата долина. Това е Цветан Цветанов – преминал през екипите на Apple и Autodesk  и доскоро вицепрезидент по софтуерно инженерство във водещият доставчик на SpaceX.  Вторият – Христо Симеонов, работи в Златна Прага като водещ архитект в IBM и заема различни ръководни позиции в международната организация Toastmaster, Certified IBM Design thinking practitioner, IBM Blue Core Coaching. Биографиите и на петимата ментори, както и всички подробности за инициативата, ще намерите на сайта на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu/.

#GabrovoHackathon се организира от Община Габрово, съвместно с агенция за иновации Иновейшън Стартър Бокс и Областен информационен център – Габрово. Регистрацията за състезанието ще продължи до 9 юли 2020 г. В него могат да участват отбори от 2 до 5 физически лица от цялата страна, без ограничения във възрастта. Участниците ще разработват иновативни мобилни приложения, адресиращи конкретен проблем, недостатък или потенциал на община Габрово. Към тях са отправени три тематични предизвикателства: КОД ЗЕЛЕНО, ГРАЖДАНИТЕ.НЕТ и ТУРИЗЪМ@ГАБРОВО.

Голямата награда, която ще получи отборът победител, е 10 000 лева. Тя е осигурена от Община Габрово и габровските фирми Стемо ООД, Сиентиа АД и Графиксофт ООД. Събитието получи подкрепа и партньорство и от Технически университет – Габрово, Хюлет Пакард Ентърпрайз, FFW България, Лирекс БГ, Европейски информационен център „Европа директно“ и Училищна Телерик Академия.

#GabrovoHackathon ще се проведе онлайн на няколко етапа. След изтичането на периода за регистрация, в продължение на седмица, отборите ще работят, разпределени в тематични групи, с представители на Община Габрово и Иновейшън стартър бокс за насочване по темите и доразвиване на идеите. Ще бъдат селектирани 5 отбора, които да продължат работата си с ментори-професионалисти в следващия етап на инициативата. Официалното представяне на иновативните мобилни приложения и награждаването на победителите ще се състоят на 12 септември 2020 г. в Габрово.

Всички етапи от #GabrovoHackathon ще бъдат отразявани в официалното Facebook събитие на инициативата, към което можете да се включите на линка https://www.facebook.com/events/1687640741386253/

Още по темата:

Сподели: