Откриха новата спортна площадка в ж.к. „Димитър Благоев“ в Севлиево

Децата от ФК „Севлиево“ показаха в какви отлични условия ще се подготвят за турнирите си

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов символично откри новата спортна площадка за футбол на малки врати в Севлиево в квартал „Димитър Благоев“. Още днес на терена се проведе и първата тренировка на младежите от детско-юношеската школа към футболен клуб „Севлиево“. Те играят във формат футбол 5, като точно този размер на игрището е идеален за техните тренировки.

Именно на новооткритото спортно игрище младежите от набор 2011 г. проведоха и една от последните си тренировки преди старта на новия футболен сезон. Още тази събота младите таланти от ФК „Севлиево“ започват битката за добро класиране срещу отбора на „Академик“ – Свищов. Наставникът на децата Илия Кънчев проведе днешната им тренировка, а футболистите открито се радваха на добрата настилка.

Теренът на спортната площадка е покрит с изкуствена трева, монтирано е и енергийно ефективно LED осветление, което позволява съоръжението да се използва и за по-късни футболни срещи. Пред входа на площадката е оформен специален преход към самото игрище, на който са монтирани четири пейки и две кошчета за отпадъци.

„Новата площадка е чудесно място за изяви на младите ни футболни таланти. Вярвам, че рано или късно именно тук да бъде забелязана и развита някоя нова надежда за футбола в града ни“, каза кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Той припомни, че през последните години Общината се старае да осигури на младежите добри места за спортните им изяви и им пожела много спортни успехи.

Сподели: